Hundar som spelar poker

Att arrangera en pokerturnering

Poker

Funderar du på att hålla en pokerturnering, t.ex. för alla intresserade i samhället där du bor, eller på din studentnation? Att arrangera en turnering är kul, men det finns naturligtvis mycket som man måste tänka på.

Intresset för poker på nätet har som bekant minskat, men pokerturneringar är fortsatt populära. Om man bestämmer sig för att arrangera en egen turnering (Swerre Stars of Poker) är det många saker man bör tänka på. Här kommer några tips:

  • Se till att det finns många, och ganska korta, pauser. Det fungerar för det mesta bättre än några få, längre pauser. En bra tumregel är tio till femton minuters paus varje timme. Att sitta stilla för länge är inte bra för hälsan, kom ihåg det.
  • Tillåt rebuys, åtminstone i början. Det ger mer dynamik till spelet. Mot slutet kan man däremot ta bort den möjligheten, men bestäm detta i förväg, och informera alla spelare om vad som gäller.
  • Börja med riktigt låga blinds.
  • Var ödmjuk och lyssna på spelarna. Under de första turneringarna som du arrangerar kommer du att ha deltagare som har större erfarenhet av turneringar än du har. Erkänn detta faktum, och var tacksam för konstruktiv kritik.