Från spelmonopol till licenssystem

Spel

Sveriges spelmonopol bör upphöra och i stället ska det ersättas av ett system med licenser för att få anordna spel i Sverige.

Ovanstående beslutade riksdagen i slutet av mars enligt en artikel från dt.se. Att spelmonopolet avskaffas är ett stort beslut och det kommer att innebära stora förändringar för spelbranschen i Sverige. Som det ser ut nu är det ett monopol i Sverighe m en samtidigt finns det utländska spelbolag på nätet, någonting som inte går att kontrollera från regering och riksdag. Har man istället ett licenssystem finns en större möjlighe att reglera verksamheten vilket förhoppningsvis kan leda till en förbättring för främst spelmissbrukare men även för vanliga spelare. Så här säger Carl-Oskar Bohlin som är riksdagsledamot (M):

– Genom att avskaffa monopolet kan det bli bättre produkter för spelarna och det kan komma att skapas fler arbetstillfällen i Sverige om fler aktörer släpps in. Men jag hoppas också att det kommer att leda till att staten kan lägga mer pengar på att förhindra spelmissbruk när inte staten är domare och aktör i samma process. Sverige lägger faktiskt mindre pengar än många andra länder på att förhindra spelmissbruk.

För att läsa mer om spelmonopolet och den utveckling som har kommit nu kan du läsa i denna artikel från Svenska Dagbladet samt den här från Expressen.

Det är ju en intressant sak att följa utvecklingen vad kommer till spel på nätet. Många har helt klart reagerat på hur spelreklamen ökar men även att det finns allt fler sajter som erbjuder bra spel. Dessutom finns det många sajter som erbjuder information om spelandet, för att underlätta och göra det enklare att spela. Branschen växer helt enkelt – och så även utbudet och spelandet. Kul, såklart. En sida som rekommenderas om man gillar att spela på nätet är https://spelautomaterpånätet.se/.

Här är några tips på vad du ska kolla efter när du väljer spelsajt:

  • Finns det ett stort utbud av spel? Allt från slots till enarmade banditer och casino spel bör finnas
  • Får du en bra bonus när du spelar?
  • Finns det en support/kundservice och kontaktuppgifter till spelleverantören?

bingobricka2