Södertörns tingsrätt

Pokerbedrägeri mot Svenska spel

Fusk

Nu har domen fallit mot de män som konstruerade en självspelande pokerrobot som spelade mot andra på Svenska spels pokersajt. De fick villkorliga domar för grovt bedrägeri.

Sammanlagt var sju personer åtalade. Åklagaren hävdade att 25 000 av Svenska spels kunder hade drabbats, men enligt rätten var det snarare 5000. Två av de anklagade friades också helt.

Det är intressant att notera att det inte är Svenska spel som betraktas som offret i denna historia. Brottsoffren är istället de som männens pokerrobot har spelat mot, eftersom dessa trodde att de spelade mot en människa. Sammanlagt vann männen 3,8 miljoner, enligt åklagaren. Södertörns Tingsrätt ansåg att det inte gick att säga någon exakt siffra, men att det rörde sig om åtminstone 760 000 kronor. Mer om domen finns att läsa i Dagens Nyheter.

Detta var inte första gången som någon försöker sig på ett bedrägeri mot en pokersajt. Denna gång var gruppen av bedragare väl sammansatt, nästan lite som i en klassisk ”heist”-film. I gruppen har ingått en person med programmeringskunskaper, en med pokerfärdigheter, en med kunskaper i sannolikhetslära, säger åklagaren Henrik Olin till Sveriges radio.