Sparkades från bingon stämmer tv4

Spel

I kölvattnet från #metoo kampanjerna som rört om i den svenska mediedebatten kommer nu en motreaktion från en av de utpekade. Ingvar Oldsberg stämmer nu tv4 då han efter anklagelser riktade mot sig fick sparken från sin roll som programledare för det populära spelprogrammet Bingolotto på kanalen – en reaktion från kanalen som han anser är helt uppåt väggarna felaktig.

Både casino online och bingo på nätet är populärare än aldrig förr, men också tv-programmet Bingolotto är hetare än aldrig förr. Men kanalen som står bakom det familjära programmet är i hetluften, förre programledaren Ingvar Oldsberg har nämligen valt att stämma tv4. Anledningen? Han sparkades från Bingolotto efter anklagelser i samband med #metoo-rörelsen som slagit chockvågor genom mediesverige. Följande är ett uttalande från kanalens kommunikations- och HR-direktör Åsa Barsness om stämningen:

”Det finns ingen grund för stämning. Avtalet med programprofilen avslutades av Folkspel efter att produktionsbolagets utredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem. Både Folkspel och TV4 har redogjort för grunderna för det för programledaren. Även om programledaren och dennes ombud hävdar något annat. Vi har inte kontaktats av advokaten och vi har således inte något ytterligare att säga” – Dagens Nyheter

Oavsett vad som blir av denna stämning så står en sak klart. Bingolotto kommer sändas precis som vanligt även utan Oldsberg vid rodret. Programmets programledare är i stället Lotta Engberg som satts in. Hon kommer precis som vanligt att sända den sedvanliga uppesitterkvällen nu på lördag innan julafton – så du som sett fram emot en chans att spela bingo med tv-apparaten kvällen innan jul kommer kunna göra det.