Svenska Spel och ansvarigt spelande

Spel

Ser man till spelvärlden är det en värld som tack vare internet fått ett otroligt uppsving de senaste åren. Allt fler spel och spelföretag på marknaden tillsammans med ett utbud som spelarna alltid har tillgång till gör att man måste höja beredskapen för om någon trampar snett och hamnar i ett spelmissbruk. Där anser nu allt fler forskare att Svenska Spel inte tar sitt ansvar.

2165230-online-pokerDet ska vara roligt att spela spel – oavsett om det handlar om att spela spel med pengar som insats eller om det handlar om att spela sällskapsspel. Då spelutbudet växer otroligt, speciellt på onlinemarknaden är det en självklarhet att det även dyker upp sajter som http://www.casinobonus.se/ där man som spelare kan ta del av de bästa bonusarna samt få information om olika spelsajter som finns att spela på. Vad som sker nu är att spel blir tillgängligt för alla och spel i sig är inget farligt, det gäller bara att man ska ha kontroll över sitt spelande. För att skapa största möjliga trygghet gäller det att ha bra riktlinjer för detta, och det är där som många anser att just Svenska Spel med sitt spelmonopol har misslyckats.

Ansvarskampanjer med begränsad effekt

Spelforskaren Per Binde är oroad över att det mer är image än att verkligen jobba med spelmissbruk. Detta då Svenska Spel lägger 20-30 miljoner på kampanjer mot spelmissbruk av en reklampott på 344 miljoner kronor enligt en artikel från Nyheter24. Som spelare är det då viktigt att man tar eget och stort ansvar och ser till att man alltid spelar för att det är kul och att man har ett sunt och kontrollerat spelande. Många vill spela i de stora WSOP mästerskapen och vinna miljoner, men då handlar de om passion och engagemang och att verkligen kunna ta hand om sitt spelande så man får ett långsiktigt och bra spelande.